به گزارش خبرگزاری مهر، پایگاه اطلاع رسانی دانش اجتماعی مسلمین، از تأسیس رشته دانش اجتماعی مسلمین در دانشگاه امام صادق (ع) و دانشگاه شاهد خبر داد. بر این اساس از سال تحصیلی جدید دانشجویان میتوانند در رشته دانش اجتماعی مسلمین به عنوان یکی از گرایشهای تخصصی علوم اجتماعی در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری، در دانشگاههای امام صادق (ع) و شاهد ثبت نمایند.
بنا بر این خبر، کلیه دانشجویان رشتهها و گرایشهای مختلف علوم اجتماعی میتوانند برای تحصیلات تکمیلی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری، وارد رشته دانش اجتماعی مسلمین شوند. این رشته در دانشگاه شاهد ذیل گروه علوم اجتماعی و در دانشگاه امام صادق (ع) ذیل گروه فرهنگ و تمدن تأسیس و راه اندازی شده است.
پایگاه اطلاع رسانی دانش اجتماعی مسلمین در گفتگو با رئیس گروه علوم اجتماعی دانشگاه شاهد اعلام کرد: بنا بر مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، گروه علوم اجتماعی دانشگاه شاهد که تاکنون در دو گرایش جامعه شناسی و مددکاری اجتماعی پذیرش دانشجو داشته است، از مهرماه ۱۳۹۹ در مقطع کارشناسی ارشد رشته دانش اجتماعی مسلمین از میان کلیه دانشجویان گرایشهای مختلف علوم اجتماعی، جذب دانشجو مینماید.
امیر رستگارخالد افزود: باعث افتخار ماست که توانستیم در راستای توسعه علوم اجتماعی در ایران، به تأسیس یک گرایش جدید و تخصصی که مبتنی بر مختصات و میراث غنی اندیشه و فرهنگ اسلامیایرانی است، اقدام نمائیم.
رئیس گروه فرهنگ و تمدّن دانشگاه امام صادق (ع) نیز در این خصوص اظهار داشت: از سال جدید تحصیلی در مهر یا بهمن ماه، دانشکده معارف اسلامی و فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق (ع) پذیرای فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد برای ادامه تحصیل در رشته دانش اجتماعی مسلمین خواهد بود.
محمدرضا روحانی افزود: رشته دانش اجتماعی مسلمین در دانشگاه امام صادق (ع) از امسال با مجوز وزارت علوم، در مقطع دکتری جذب دانشجو خواهد شد و دانش آموختگان کلیه گرایشهای علوم اجتماعی، فرهنگ و ارتباطات میتوانند طبق شرایط و ضوابط پس از قبولی در کنکور دکتری با شرکت در آزمونهای داخلی این دانشگاه، در مقطع دکتری دانش اجتماعی مسلمین تحصیل نمایند.
گفتنی است تاکنون رشته دانش اجتماعی مسلمین تنها در سه دانشگاه اعم از دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، دانشکده علوم اجتماعی و رفتاری باقرالعلوم (ع) و دانشگاه علوم اسلامی رضوی (ع) در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری پذیرش دانشجو داشته است. موضوع این گرایش تخصصی علوم اجتماعی مشخصاً به اندیشه، دانش و علم اجتماعی در دنیای اسلام میپردازد و هویت معرفتی این دانش را با توجه به معنای علم در حوزه فرهنگ و تمدن اسلامی شناسایی نموده و مبادی اندیشه اجتماعی معاصر مسلمانان و تلاش متفکران اسلامی را مورد ارزیابی و بررسی نقادانه قرار میدهد. آشنایی با روشها و شیوههای اندیشه اجتماعی و سنتهای فکری دنیای اسلام، زمینه سازی برای تکوین نظریههای اجتماعی مبتنی بر حوزه حکمت و عقلانیت اسلامی و کوشش در جهت بسط و کاربردی نمودن اندیشههای اجتماعی اسلامی از محورهای اصلی این رشته تخصصی علوم اجتماعی است.
نظر شما